Menu

Zes redenen waarom Voetreflexologie zo gezond is

9 januari 2024  |  Blog

Hmmm…heerlijk toch, een voetreflexmassage. Liggend onder een dekentje je voeten laten masseren: er wordt gekneed, zacht gedrukt en met olie lange streken gemaakt. Je zakt helemaal weg in een diepe ontspanning. Je lichaam ontspant zich en je geest komt tot rust.
Maar weet je dat een voetreflexbehandeling nog meer weldadige effecten heeft? Dus wat is voetreflexologie en waarom is het zo gezond?

 

Wat voetreflexologie nu precies is

De hele dag sta en loop je op je voeten. Ze hebben heel wat te verduren. Rennen, wandelen, slenteren of juist veel zitten. Op hoge hakken, in stugge schoenen, in warme gymschoenen… hoe heerlijk is het dan om aan het einde van de dag je schoenen uit te schoppen en lekker met je voeten omhoog te gaan liggen op de bank. Misschien heb je daadwerkelijk pijn in je voeten. Je kunt maar korte stukken lopen want anders gaan je voeten zeuren. Of lig je ‘s nachts wakker van de steken onder in je voet. Of je voelt pijn elders in je lichaam: in je hoofd, rug of buik. Misschien kamp je met allerlei emoties. Boosheid, stress, verdriet en angst. Die zetten zich ongemerkt vast in je lichaam.
Weet je dat voetreflexologie je dan kan helpen om de pijn te verlichten en je weer beter in je vel te voelen?

 

Voetreflexologie is gezond

Een stukje historie: Voeten vertellen verhalen

In het begin van de vorige eeuw wist Eunice Ingham het al: voeten vertellen verhalen. Wist je dat de rechtervoet voor je rationele, actiegerichte kant staan, en de linkervoet je gevoelskant? Ingham ontdekte door veel voeten te masseren dat er zogenaamde Reflexgebieden zijn, ofwel drukpunten. Die reflexgebieden staan in verbinden met de rest van je lichaam. Zo is er een reflexgebied voor het hoofd, de lever, de rug, noem maar op. Masseer je zo’n reflexgebied intensief dan neemt de doorbloeding van het betreffende orgaan of lichaamsdoel toe. Daarmee wordt de blokkade in het lichaam opgeheven en kan het lichaam aan de slag om zichzelf te genezen. Afvalstoffen van deze stimulatie kunnen je lichaam verlaten (daarom wordt geadviseerd om na een voetreflexmassage veel water te drinken). Na zo’n massage voel je je vaak meteen een stuk lichter en prettiger.

 

De zes heilzame effecten van massage van je voeten

 

1. Het ontspant en ontstresst

Je lichaam reageert direct op een massage. Je spieren ontspannen. Door de focus op je voeten gaat de aandacht daar helemaal naar toe. Je komt meteen in het hier en nu en al die nog-te-doen-zaken verdwijnen even naar de achtergrond. En daarom is voetreflexologie een goede remedie tegen stress: alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.

2. Stilt pijn

Dit herken je vast: je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. En ja…even later vermindert de pijn. Eenzelfde werking heeft ook voetreflexologie. Door een aanhoudende druk op een reflexgebied of drukpunt vermindert de pijn in het verstoorde reflexgebied. En juist daardoor gaat de energie weer stromen.

3. Boost voor je afweer

Uit allerlei onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat massages bijdragen aan een betere werking van je afweer, oftewel je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt, wat betekent dat er meer zeg maar “soldaatjes” in je bloed zijn om de strijd aan te gaan met ziekteverwekkers of ontspoorde cellen.

4. Verbetert de doorbloeding

Je voelt het direct als je gaat staan na een voetreflexmassage: je voeten voelen lichter, warmer en soepeler. Dat komt om dat massage de doorbloeding stimuleert en afvalstoffen verwijdert. Volgens de principes van de reflexologie gebeurt dit niet alleen in de voeten, maar ook in de rest van je lichaam. Je stofwisseling verbetert daardoor waardoor je er eveneens een stuk beter gaat uitzien.

5. Bevordert een goede nachtrust

Menigeen licht ‘s nachts nog wel eens wakker. Oorzaak nummer 1 is stress. Bij stress maak je het hormoon cortisol aan en die houdt je alert en waakzaam. Geen goede uitgangsituatie om lekker diep te gaan slapen… Een voetreflexologie behandeling ontspant lichaam en geest. Daardoor neemt het cortisol af in je bloed. En kan je natuurlijk slaapritme zich herstellen.

 

voel je goed met voetreflexologie
6. Oppepper voor je humeur

Tot slot, voetreflexologie is een ultieme oppepper voor je humeur! Omdat het de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus nog een reden om je wat vaker over te geven aan zo’n heerlijk voetreflexmassage!

 

 

 

Maak nu een afspraak voor een voetreflexologie behandeling. Vaak is 3 keer behandelen met een tussenpozen van 2 weken de ultieme boost van jouw lichaam en geest. Na afloop krijg je een pakketje mee om thuis de voeten nog een keer te verwennen: een zakje kruidenzout voor een voetenbad van J’Olie et Co, en van Volatile een miniflacon massageolie en een minitube hand/voetencreme.
Wist je dat voetreflexologie vergoed wordt door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen?

 

Overigens is voetreflexologie nooit bedoeld als vervanger van de reguliere geneeswijzen, maar als aanvullend. Ga bij twijfel altijd eerst langs bij je huisarts.

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280