Menu

Vijf voordelen van Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

24 april 2021  |  Blog

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap doet je op allerlei manieren goed. Niet alleen helpt het om de hormonen in balans te houden. Ook helpt het om allerlei typische kwaaltjes van de zwangerschap te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Kortom, dit zijn de top 5 voordelen om zwanger-illustratie-carolienregelmatig naar de voetreflexoloog te gaan tijdens de zwangerschap:

 

Voordeel 1: Gierende hormonen in toom

Tijdens de zwangerschap stijgen met name progesteron, maar ook oestrogeen tot ongekende hoogte. De eerste 3 maanden produceert het bevruchte eicel bovendien HCG. Dit is het hormoon dat verdacht wordt van het veroorzaken van zwangerschapsmisselijkheid. Daarnaast ga je diverse zwangerschapshormonen aanmaken, zoals oxytocine, prolactine, relaxine en MSH. Een hoop veranderingen voor je lichaam dus.

 

De hormoonklieren hebben een reflexgebied op de voeten waarmee ze in verbinding staan. Een voetreflexoloog brengt de hormoonklieren via een zeer zachte en rustige behandeling op je voeten in balans. Door de ontspanning die volgt vermindert het stresshormoon cortisol. Hoe lager de cortisol hoe beter de fijne zwangerschapshormonen als oxytocine hun werk kunnen doen en je toe kan werken naar een zo’n gunstige mogelijke bevalling.

 

Voordeel 2: minder zwangerschapskwaaltjes

Als je zwanger bent kun je last krijgen van diverse lichamelijke ongemakken. Variërend van maagzuur, misselijkheid, vocht vasthouden en bandenpijn tot obstipatie, hoge bloeddruk, beenkrampen, rugklachten en slecht slapen. Dat kan een behoorlijke stempel op je zwangerschap drukken.

 

Door voetreflexologie te ondergaan kun je de klachten verlichten of zelfs helemaal wegnemen. Naast het balanceren van de hormonen (de grote veroorzakers van al die klachten), werkt de voetreflexoloog op de reflexzone van het betreffende orgaan of lichaamsdeel om het gezond functioneren ervan te stimuleren.

 

Voordeel 3: ontspanning en rust bij alle veranderingen

Zwanger zijn is fijn. Het is een periode waar je zo veel mogelijk van wilt genieten. En… soms is dat best lastig. Want, niet alleen onderga je lichamelijk en geestelijk allerlei veranderingen, maar ook daarbuiten zijn er allerlei zaken die de nodige aandacht vergen. Praktische zaken, zoals het inrichten van de babykamer, regelen van opvang na je verlof, de overdracht van werk voordat je met verlof gaat. Daarnaast onderga je emotioneel veel veranderingen. Misschien maak je je zorgen over de gezondheid van je baby, of zie je enorm op tegen de bevalling. Dit kan allemaal veel spanning en stress geven tijdens je zwangerschap.

 

Voetreflexologie helpt je te ontspannen en rust te creëren in je hoofd. Het is een terugkerend moment voor jezelf waarin je helemaal kan ontspannen of de dingen van je af praten.

 

Voordeel 4: steun bij de laatste loodjes

Voetreflexologie biedt niet alleen als je zwanger bent uitkomst. Zo wordt het eveneens gebruikt als je kindje bijvoorbeeld in een stuit ligt of om een bevalling op te wekken. Bepaalde drukpunten onder je voet corresponderen met je baarmoeder. In combinatie met stimulatie van specifieke meridiaanpunten wordt de baby gestimuleerd tot het draaien of wordt de baarmoeder gestimuleerd. Zeker als je gedurende je gehele zwangerschap voetreflexologie hebt ondergaan zul je sneller reageren op deze interventies!

 

Voordeel 5: snel herstel

Vervolgens kan een voetreflexbehandeling ook na de zwangerschap worden toegepast. Denk aan het herstellen van de hormonale balans, maar ook om bijvoorbeeld te helpen bij het op gang brengen van de borstvoeding.

 

 

VNRT-63Wat houdt een voetreflexbehandeling in?

De gedachte erachter is dat op je voet allerlei reflexpunten zitten die zijn verbonden met je organen, ledematen, spieren, zenuwen en dergelijke in je lijf. Door druk uit te oefenen op die plekken van je voet kun je zowel lichamelijke, geestelijke als emotionele blokkades opheffen en uiteindelijk de balans herstellen.
Immers, spanningen en stress zetten zich vast in het lichaam. Doe je er niets aan? Dan leidt dat op den duur tot allerlei klachten: fysiek, mentaal en/of psychisch. Door voetreflextherapie toe te passen, help je het lichaam de effecten van spanningen en stress te verlichten waardoor het zichzelf weer in evenwicht kan brengen. Onderga je een voetreflexbehandeling? Dan maakt zich een gevoel van ontspanning van je meester. Want, de doorbloeding neemt toe waardoor je lichaam afvalstoffen beter afvoert. Hierdoor draag je bij aan het natuurlijke herstel en bevorder je het evenwicht.

 

Kortom, voetreflexologie tijdens de zwangerschap is een fijne en veilige manier om te ontspannen. Maar, ook draagt het bij aan je lichamelijke en emotionele balans waardoor je volop kunt genieten van het zwanger zijn en aanstaande moederschap.

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280