Menu

Carolien

link-fotografie-6826 (2)

Ik ben Carolien Rijnkels, fijngevoelig, betrokken en gedegen. Mijn twee energieke kinderen houden me jong. Mijn hart en kracht liggen bij betrokken en professionele complementaire zorg.

 

 Ziektes genezen

Als kind was ik al geïnteresseerd in het hoe en waarom van ziekte en gezondheid. Ik wist al snel dat ik medische biologie wilde studeren. Want dan ging ik mensen al die nare ziektes besparen! Ik behaalde mijn doctoraal Medische Biologie. De werkelijkheid was anders. Zelfs de wetenschap weet niet alles, er ontbreken nog zoveel puzzelstukjes in de oplossing voor veel ziektes. Het was frustrerend.

 

Nog een pilletje erbij?

In de farmaceutische industrie werkte ik met huisartsen, specialisten en verpleegkundigen. Ik zag daardoor de beperkingen in de reguliere zorg. Er worden zoveel medicijnen ontwikkeld, maar waarom werken ze niet goed voor iedereen? Mensen tobben soms zo lang en gaan van de ene naar de andere arts. Nog een pilletje erbij, is dat dan de oplossing?

 

De medische molen en het alternatieve circuit ontdekte ik toen ik zelf ziek werd. Overal zocht ik de sleutel naar genezing. Ik wilde niet ziek zijn. DE sleutel is er niet, zo leerde ik. Wat ik wel ontdekte is het leren luisteren naar mijn lichaam, goed voor mezelf te zorgen en de juiste voeding te gebruiken. Alternatieve therapieën, zoals voetreflexologie en Chinese kruidengeneeskunde, hielpen mij om daarin de weg te vinden. Ik raakte geïnteresseerd in voetreflexologie, volgde de opleiding Reflexzonetherapie aan de Academie Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland en mijn diploma hangt inmiddels aan de muur. Inmiddels heb ik de opleiding tot Chinees kruidengeneeskundige aan Academie Bo Yi in Zoetermeer succesvol afgerond.

 

Mijn droom

Dat wat ik geleerd heb, wil ik doorgeven, zodat jij inzicht krijgt in jouw klachten. Ik wil helpen om, samen met jou, je klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Het doel is te luisteren naar je lichaam en zelf bewuste keuzes te maken in je dagelijks leven. Het geeft mij een warm en goed gevoel als iemand de deur uit gaat met een glimlach en weer zin heeft in de dag!

 

“Het vooruitzicht van een voetreflexmassage bij Carolien zorgt er bij mij voor dat ik heerlijk ontspannen in de stoel ga liggen. Vanuit de behandeling ben ik in staat goed los te laten, om vervolgens juist door te pakken op datgene waar de energie naar toe moet stromen. Ook na afloop van de behandeling zet zich dit onbewust door. Ik slaap heerlijk, terwijl toch de energie naar de juiste richting wordt gestuurd. Ik sta dan ook op met een gevoel dat ik heel de wereld aan kan, kom maar op ! (man, 48 jaar)”

 

Daarom Carolien

Ik werk op basis van vertrouwen, helderheid en betrokkenheid. Je bent geen nummer voor mij, jij staat bij mij centraal. Wil je rust en stilte tijdens de behandeling, of wil je vragen stellen en advies krijgen? Jij bepaalt wat je nodig hebt, wat voor jou goed voelt. Ik kijk naar het resultaat: namelijk dat jij weer lekker in je vel gaat zitten, energie krijgt en weer de dingen kunt doen die je zo graag doet.

Mijn werk doe ik gestructureerd en georganiseerd. Regelmatig bespreken we gezamenlijk of we op de goede weg zitten. Zo wordt een onnodig lang behandelingstraject voorkomen. Als het nodig is dan verwijs ik door.

 

Het doel is dat jij gaat luisteren naar jezelf en bewuste keuzes gaat maken. Ik help jou dat inzicht te geven.

 

Dit doe ik door:

  • Aanraking: voetreflexologie is een therapie met drukpuntmassage op voeten, handen en oren. Deze aanraking maakt jou bewust van hoe het eigenlijk met je gaat en geeft mij informatie over de vitaliteit van je lichaam.
  • Kruiden & Voeding: energie en gezondheid haal je voor een groot deel uit voeding; eten moet je voeden, niet vullen. Kruiden gaan verder waar je met voeding niet komt: ze pakken trefzeker de oorzaak aan door te voeden, verwarmen, koelen, excessen te verwijderen, te harmoniseren, etc.
  • Zelfreflectie: voeten en handen vertellen wat vastzit in het lichaam. Dit koppel ik terug. Je kunt het zelf ook voelen doordat mijn druk op een bepaald reflexgebied pijn doet. Zo wordt je je bewust waar het niet lekker doorstroomt. Zelfreflectie heeft ook te maken met inzicht in het eigen genezingsproces, waarom ben jij ziek geworden? En wat is dus iemands sleutel naar genezing?
  • Balans in rust en beweging: ieder mens heeft een gezonde balans nodig tussen rust (want dan kan ontspanning komen) en beweging (zodat de stroming op gang blijft). Ook Chinese kruiden kunnen trefzeker de balans herstellen, waardoor jij sneller beter in zijn of haar vel komt te zitten.

“Het prettige aan de behandelingen van Carolien is dat ze letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek kan leggen. Het talent om vanuit een holistische benadering snel tot de kern te komen, zorgt daardoor voor een effectieve behandeling. Haar kwaliteiten vanuit de brede opleidingsachtergrond en interesse, worden gekoppeld aan uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor de behandeling iedere keer als “een feestje voor jezelf” worden ervaren. (vrouw, 32 jaar)”

 

 

Leuk als je komt kennismaken en je bent welkom om een voetreflexologie behandeling en/of Chinese kruiden uit te proberen!

Wil je een afspraak maken?

Wil je weten of voetreflexologie voor jou klacht(en) geschikt is of welke behandelingen ik geef?

 

Adresgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

Geregistreerd therapeut

VNRT en RBCZ

Social Media

 
Website door Silverfish | 2018