Menu

Over mij

Ik ben Carolien Rijnkels, fijngevoelig, betrokken en gedegen. Mijn hart en kracht liggen bij betrokken en professionele complementaire zorg.

 

Ziektes genezen

Als kind was ik al geïnteresseerd in het hoe en waarom van ziekte en gezondheid. Ik wist al snel dat ik medische biologie wilde studeren. Want dan ging ik mensen al die nare ziektes besparen! Ik behaalde mijn doctoraal Medische Biologie. De werkelijkheid was anders. Zelfs de wetenschap weet niet alles, er ontbreken nog zoveel puzzelstukjes in de oplossing voor veel ziektes. Het was frustrerend.

 

Nog een pilletje erbij?

In de farmaceutische industrie werkte ik met huisartsen, specialisten en verpleegkundigen. Ik zag daardoor de beperkingen in de reguliere zorg. Er worden zoveel medicijnen ontwikkeld, maar waarom werken ze niet goed voor iedereen? Mensen tobben soms zo lang en gaan van de ene naar de andere arts. Nog een pilletje erbij, is dat dan de oplossing?

 

De medische molen en het alternatieve circuit ontdekte ik toen ik zelf ziek werd. Overal zocht ik de sleutel naar genezing. Ik wilde niet ziek zijn. DE sleutel is er niet, zo leerde ik. Wat ik wel ontdekte is het leren luisteren naar mijn lichaam, goed voor mezelf te zorgen en de juiste voeding te gebruiken. Alternatieve therapieën, zoals voetreflexologie en Chinese kruidengeneeskunde, hielpen mij om daarin de weg te vinden. Ik raakte geïnteresseerd in voetreflexologie, volgde de opleiding Reflexzonetherapie aan de Academie Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland en mijn diploma hangt inmiddels aan de muur. Inmiddels heb ik de opleiding tot Chinees kruidengeneeskundige aan Academie Bo Yi in Zoetermeer succesvol afgerond.

 

Mijn droom

Dat wat ik geleerd heb, wil ik doorgeven, zodat jij inzicht krijgt in jouw klachten. Ik wil helpen om, samen met jou, je klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Het doel is te luisteren naar je lichaam en zelf bewuste keuzes te maken in je dagelijks leven. Het geeft mij een warm en goed gevoel als iemand de deur uit gaat met een glimlach en weer zin heeft in de dag!

 

“Het vooruitzicht van een voetreflexmassage bij Carolien zorgt er bij mij voor dat ik heerlijk ontspannen in de stoel ga liggen. Vanuit de behandeling ben ik in staat goed los te laten, om vervolgens juist door te pakken op datgene waar de energie naar toe moet stromen. Ook na afloop van de behandeling zet zich dit onbewust door. Ik slaap heerlijk, terwijl toch de energie naar de juiste richting wordt gestuurd. Ik sta dan ook op met een gevoel dat ik heel de wereld aan kan, kom maar op ! (man, 48 jaar)”

 

Daarom Carolien

Ik werk op basis van vertrouwen, helderheid en betrokkenheid. Je bent geen nummer voor mij, jij staat bij mij centraal. Wil je rust en stilte tijdens de behandeling, of wil je vragen stellen en advies krijgen? Jij bepaalt wat je nodig hebt, wat voor jou goed voelt. Ik kijk naar het resultaat: namelijk dat jij weer lekker in je vel gaat zitten, energie krijgt en weer de dingen kunt doen die je zo graag doet.

Mijn werk doe ik gestructureerd en georganiseerd. Regelmatig bespreken we gezamenlijk of we op de goede weg zitten. Zo wordt een onnodig lang behandelingstraject voorkomen. Als het nodig is dan verwijs ik door.

 

Het doel is dat jij gaat luisteren naar jezelf en bewuste keuzes gaat maken. Ik help jou dat inzicht te geven.

 

“Het prettige aan de behandelingen van Carolien is dat ze letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek kan leggen. Het talent om vanuit een holistische benadering snel tot de kern te komen, zorgt daardoor voor een effectieve behandeling. Haar kwaliteiten vanuit de brede opleidingsachtergrond en interesse, worden gekoppeld aan uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor de behandeling iedere keer als “een feestje voor jezelf” worden ervaren. (vrouw, 32 jaar)”

 

Wil je een afspraak maken?

Wil je weten of voetreflexologie voor jou klacht(en) geschikt is of welke behandelingen ik geef?

 

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280