Menu

Kruidentherapie

De kruidentherapie die ik toepas is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen (TCG). In de TCG wordt de mens gezien als een geheel en zijn ziekte een teken van een onbalans in de 5 hoofdorganen Lever, Milt, Nier, Longen of Hart. Ook de toestand van je “Qi”, ofwel energie, en de balans tussen Yin en Yang zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Met de kruidentherapie wordt de balans in het lichaam van binnenuit hersteld waardoor klachten verminderen of verholpen worden.

 

Door het innemen van Chinese kruiden wordt bovendien het effect van voetreflexologie versterkt en verlengd, waardoor het een hele goede combinatie is om je snel beter te voelen!

Overigens is Chinese kruidentherapie ook op zichzelf staand als therapie te volgen, en hoeft dus niet per se in combinatie met voetreflexologie.

 

De kruiden pakken zowel de klacht als de oorzaak aan, zodat de klacht in principe niet terugkeert. De kruiden worden in een formule gecombineerd die past bij jouw situatie van dat moment. Daarom zijn er nauwelijks of geen bijwerkingen.

Hoewel de naam ‘Chinese’ kruiden anders doet vermoeden groeit 80% van de kruiden ook gewoon in Europa. Exotische ingrediënten zijn in Nederland verboden. De kruiden zijn met name plantaardig en worden gemaakt van onder andere de wortels, zaden, bloemen en bladeren.

 

Het is belangrijk dat de kruiden door een gediplomeerd kruidengeneeskundige worden voorgeschreven. De kruiden worden namelijk passend op jouw situatie gemaakt. Ik heb mijn opleiding tot Chinees kruidengeneeskundige succesvol afgerond bij Academie Bo Yi in Zoetermeer.

 

Voor welke klachten is het geschikt?

 

Chinese kruidentherapie is geschikt voor iedere leeftijdscategorie. Zowel voor volwassenen als kinderen. De onderstaande lijst met klachten is een greep van de vele klachten die ik met kruiden kan behandelen. Staat je klacht er niet bij? Informeer vrijblijvend of ik je kan helpen.

 

Allergieën, o.a. hooikoorts, eczeem
Astma
Burnout/overspannen
Chronische pijn
Gewrichtsklachten
Hoofdpijn/migraine
Maagzuur
Menstruatieklachten/PMS
Obstipatie/diarree/buikklachten/PDS
Overgangsklachten
Slaapproblemen
Winterhanden/wintertenen
Vermoeidheid

Verlaagde weerstand

 

Praktisch

 

De behandeling start met een uitgebreide anamnese en pols- en tong diagnostiek. Op basis hiervan maak ik een recept voor een persoonlijke kruidenmix. Deze kruidenmix wordt gemaakt door de Natuurapotheek of door Lian Herbs. Zij garanderen de beste kwaliteit. De kruiden worden gemaakt volgens GMP en ISO 9001 richtlijnen en zijn volgens apotheeknormen gecertificeerd. De kruiden kunnen bij jou thuisbezorgd worden of kunnen worden opgehaald in mijn praktijk.

 

Chinese kruiden

Combinatie met medicatie of bij allergie

Gebruik je al medicatie van de arts? Of heb je voedselallergieën? De apotheker van de Natuurapotheek kijkt na of de kruiden veilig gecombineerd kunnen worden met medicatie of bij bepaalde allergieën. Voor 99% van de situaties kunnen de kruiden gewoon toegepast worden.

Dosering en gebruik

Afhankelijk van het behandelplan duurt een kruidenkuur minimaal 3 weken. Bij volwassene is de gebruikelijke dosering 3 maal daags twee maatlepels, tenzij anders is vermeld. Met de kruiden wordt een maatlepel meegestuurd. De kruiden zijn tot granulaat (poeder) verwerkt. Dit granulaat los je op in een beetje warm water. Het is ook mogelijk de kruiden te verkrijgen in tabletten of capsules.

Kosten

Chinese kruiden worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Reken op ongeveer 30 euro per maand. Mijn consulten worden wel vergoed: zie tarieven.

 

Wil je vrijblijvend meer informatie of weten of kruidentherapie voor jou geschikt is?

Neem dan contact met mij op.

 

Wil je een afspraak maken? Dat kan bijvoorbeeld via dit formulier.

 

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280