Menu

COVID-19: het coronavirus

19 maart 2020  |  Blog

Bezoek je binnenkort mijn praktijk, of ben je van plan een afspraak te maken? En ben je benieuwd hoe ik omga met de maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus te remmen?

HUIDIGE SITUATIE: De praktijk is tot nadere order gesloten. Complementair werkende therapeuten vallen helaas buiten de medische beroepsgroepen die mogen doorwerken onder de huidige lockdown.

Alleen bij medische noodzaak kan ik je behandelen. Deze medische noodzaak moet door een derde persoon worden vastgesteld, bijvoorbeeld huisarts, fysiotherapeut, psychotherapeut of verloskundige.

 

Belangrijk! Ik maak alleen afspraken met cliënten waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Je kunt helaas geen afspraak maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM. Dit zijn mensen boven de 70 jaar en mensen met ernstige chronische aandoeningen zoals longziekten, hartaandoeningen, diabetes mellitus en nieraandoeningen: zie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen

Aanvullende maatregelen in mijn praktijk  

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen opgesteld voor contactberoepen, waaraan iedere therapeut moet voldoen. Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk open blijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden.

 

Wat kan je van mij verwachten?

 • Dat ik alleen behandel als ik of mijn gezin geen ziekteverschijnselen hebben;
 • Dat ik zo goed als mogelijk 1,5 meter afstand houd;
 • Dat ik na iedere cliënt alle oppervlakken, behandelstoel, trapleuning en toilet reinig en desinfecteer;
 • Dat ik de behandelruimte ventileer;
 • Dat er handdesinfectie en tissues in de praktijk voor je klaar staan;
 • Dat ik na iedere behandeling alle handdoeken en de dekens wissel;
 • Dat ik een mondkapje zal dragen als je dat op prijs stelt (is namelijk niet verplicht, zie verder).

 Wat verwacht ik van jou?

 • Houd zo goed als mogelijk 1.5 meter afstand;
 • Dat je direct na binnenkomst de handen wast of reinigt met handdesinfectans;
 • Dat je niet met blote voeten over de vloer loopt, maar sokken aanhoudt totdat je in de stoel ligt;
 • Dat als je een mondkapje wilt dragen dat prima is, maar deze dan zelf meeneemt.

Algemene voorwaarden

Cliënten kunnen ten allen tijde kosteloos de afspraak annuleren indien:

 • Jij verkouden bent of andere klachten ervaart die op besmetting kunnen duiden;
 • Als er coronabesmetting is geconstateerd bij jou of je gezin.

De dag van de afspraak neem ik contact op via What’s app om te controleren of jij of iemand in jouw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad. Indien jouw antwoord op alle vragen nee is, kan de behandeling doorgaan en hoeven wij allebei geen mondkapje te dragen.

 

Adresgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

Geregistreerd therapeut

VNRT en RBCZ

Social Media

 
Website door Silverfish | 2018