Menu

Het Corona virus

19 maart 2020  |  Blog

Bezoek je binnenkort mijn praktijk, of ben je van plan een afspraak te maken? En ben je benieuwd hoe ik omga met de maatregelen om de snelle verspreiding van het Corona virus te remmen?

**UPDATE 6 mei 2020 **

De overheid heeft groen licht gegeven voor de contactberoepen. Dus dat betekent dat je weer bij mij terecht kan voor Voetreflexologie of Zwangerschapsreflexologie.

Alleen Handreflexologie pas ik voorlopig niet toe, omdat ik dan geen 1,5 meter afstand kan bewaren.

 

Vanaf 18 mei ga ik beginnen met de praktijk.

 

Belangrijk! Ik maak alleen afspraken met cliënten waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Je kunt helaas geen afspraak maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM. Dit zijn mensen boven de 70 jaar en mensen met ernstige chronische aandoeningen zoals longziekten, hartaandoeningen, diabetes mellitus en nieraandoeningen: zie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen

 

De eerste weken verwacht ik grote drukte in mijn praktijk, omdat cliënten in bestaande behandeltrajecten weer gaan starten. Mocht je voor het eerst een afspraak willen maken, dan kan het zijn dat je op de wachtlijst terecht komt.

 

** UPDATE 24 maart 2020 **

Gisterenavond heeft de regering nog verder gaande maatregelen afgekondigd. Deze hebben impact voor mijn praktijk. Alle 1:1 contactberoepen moeten tot 6 april dicht blijven. Dat betekent dat mijn praktijk per vandaag gesloten is tot nadere berichten.


** 12 maart 2020 **

De afspraken in mijn praktijk gaan door en nieuwe cliënten zijn nog steeds welkom. Ik volg nauwgezet de richtlijnen van het RIVM,, die behandelingen waarbij voldoende afstand is vooralsnog toestaan. Ik heb de hygiëne in mijn praktijk aangescherpt. Na iedere behandeling ontsmet ik volgens de richtlijnen van de GGD de behandelstoel, deurklinken, het toilet, etc en was ik regelmatig mijn handen. In het toilet liggen papieren handdoekjes en desinfecterende handzeep, mocht je de behoefte hebben je handen voor en/of na de behandeling te wassen.

 

Als jij je prima voelt, dan ben je van harte welkom. Hoest je, heb je koorts, ben je benauwd of verkouden? Dan wil ik je vragen om de afspraak te verzetten. Of het maken van een eerste afspraak uit te stellen totdat je beter bent (minimaal 14 dagen). Heb je contact met iemand met vermoedelijk een besmetting van het Corona virus? Of iemand thuis die ziek is? Ook dan vraag ik je om de afspraak te verzetten of voorlopig nog niet te maken.

 

Heb je al een afspraak staan en moet je kort van tevoren afzeggen, dan zullen er geen kosten aan verbonden zijn.

 

Zo zorgen we er samen voor dat ik ook gezond kan blijven en behandelingen kan blijven geven. En natuurlijk, als ik merk dat ik zelf ziek aan het worden ben, of in aanraking ben geweest met iemand die het Corona-virus blijkt te hebben, zal ik ook de afspraken afzeggen.

 

Juist in deze tijd is het belangrijk om je immuunsysteem te boosten. Daarom krijgen de Longen en het Lymfesysteem extra aandacht in de behandeling!

Hoe maak je je immuunsysteem sterk?

 

  • Het Coronavirus geeft vooral problemen omdat het veel slijm in de longen ontwikkeld. Als je voedingspatroon slijmvormend is dan kun je je voorstellen dat het voor de longen nog harder werken is. Melk, kaas en suiker zijn echte slijmvormers!
  • Blijf jezelf goed verzorgen door gezond te eten. Je darmen hebben een belangrijke rol in de afweer. Je spijsvertering houdt daarnaast van warmte zodat de vertering optimaal gebeurd en geen vloeistoffen gaan ophopen (wat slijm kan worden). Gezond eten is pure voeding, met veel groenten, maaltijden die je zelf kookt en minimaal 2 keer per dag een warme maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan ontbijten met havermoutpap, spelt- of boekweit pannenkoekjes, omelet of soep. Lunchen met roerbakgroenten, en ook omelet of soep. ‘s Avonds een lichte maaltijd en na 20 uur niet meer eten.
  • Wandel in de buitenlucht, zet je longen aan het werk en adem verse zuurstof in, dat is goed voor je longen en dus je immuunsysteem!
  • Doe simpele ademhalingsoefeningen. Klop een paar minuut met je rechter vuist op het gebied onder je linker sleutelbeen; wissel dan van kant. Daarmee versterk je de longen.
  • Volgens de Chinese geneeskunde hoort de Long bij het element metaal. Een van de aspecten van het metaal-element is het loslaten. Precies wat we nu massaal moeten doen. Loslaten van consumeren, van reizen, van goedkope importproducten, van zekerheden, van gemak, … Zet er nog een schepje boven op: ruim je huis op (ook begin je met één laatje), maak volgestopte hoeken vrij…laat oude dingen gaan en laat de energie weer stromen.

(met dank aan Jutta Koehler www.juttakoehler.eu)

 

 

Adresgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

Geregistreerd therapeut

VNRT en RBCZ

Social Media

 
Website door Silverfish | 2018