Menu

Geef je immuunsysteem een boost met Voetreflexologie

28 februari 2023  |  Blog

Wil je jouw afweer verbeteren? Laat je dan regelmatig behandelen met voetreflexologie. Na zo’n behandeling ben je ontspannen, dat heb je vast wel eens ervaren. Je hoofd is tot rust gekomen en je voeten tintelen helemaal. Maar, weet je ook dat voetreflexologie je weerstand bevordert? Dit zijn de positieve effecten op jouw gezondheid en immuunsysteem:

De lymfecirculatie verbetert

Masseren bevordert de doorstroming van bloed en lymfe. Lymfe is het heldere vocht dat in de kleinste bloedvaatjes uit de bloedbaan treedt en in een eigen vatenstelstel (lymfebanen) door heel je lichaam stroomt. Lymfe speelt een heel belangrijke rol in je afweer. Hier worden je afweercellen namelijk klaargestoomd om ziekteverwekkers aan te pakken. Door voetreflexologie, en specifiek de lymfemassage op de voeten, wordt doorstroming van verse lymfe bevordert. Dit komt je afweer ten goede!

Meer afweercellen

Men heeft het onderzocht en aangetoond: door de behandeling worden er meer witte bloedcellen aangemaakt. Dat is gunstig, want deze helpen de ziekteverwekkers aan te pakken en versterken dus je immuunsysteem.

Cortisol vermindert

Wist je dat cortisol het hormoon is dat je aanmaakt bij spanning en stress? En als je lange tijd onder spanning staat, zullen de cortisolspiegels in je bloed chronisch verhogen. Cortisol heeft één heel belangrijk nadeel voor je immuunsysteem: het onderdrukt het. Je bent daardoor veel vatbaarder voor allerlei ziekten en virussen. Een voetreflexbehandeling geeft je lichaam de kans zich te ontspannen en te herstellen van stress. Zeker als je dit regelmatig doet tijdens periodes van stress hou je je immuunsysteem gezond en verklein je de kans om ziek te worden.

Aanmaak gelukshormoon

Er verandert nog meer in je hormonen tijdens een voetreflexbehandeling. De feelgood- en gezondheidsbevorderende hormonen Oxytocine en Endorfine worden aangemaakt. Dit zijn niet alleen de bestrijders van het stresshormoon cortisol, maar helpen je om prettiger en blijer te voelen. En dat draagt bij aan je gezondheid, want als je jezelf goed in je vel voelt, zorg je beter voor jezelf.

En nog een aantal boosters

 

Na een ontspannen voetreflexbehandeling wordt een goede slaap bevordert. Vaak wordt gemeld dat er dieper wordt geslapen en/of sneller ingeslapen. Je voelt je immers veel meer ontspannen. Een goede nachtrust is weldadig voor je immuunsysteem. Want tijdens je slaap herstelt je lichaam.

 

Een massage stimuleert de doorbloeding. Je nieren worden harder aan het werk gezet om alle vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen. Vaak heb je binnen een uur na een behandeling een volle blaas.

 

Door een massage wordt je ademhaling dieper. Je ademt meer zuurstof in en dat doet je hart en longen goed. Dat stimuleert ook de doorbloeding, waardoor je lichaam afvalstoffen beter kan verwijderen.

 

Een beter concentratievermogen omdat je geest tijdens de behandeling tot rust kan komen. Zeker wanneer je dit regelmatig ondergaat zul je merken dat je helderder kan denken.

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280