Menu

Waarom ben je ziek?

23 april 2019  |  Blog

Tijdens mijn opleiding tot Reflexzonetherapeut werd veel aandacht besteedt aan het Holisme.

 

Holisme betekent “Het Geheel”, alles is met elkaar verbonden en heeft met elkaar te maken.

 

Als therapeut kan ik niet meer anders werken dan vanuit het Holisme. Ik zie jou als één geheel, je lichaam, je verstand en je gevoelens werken op elkaar in. Dat betekent dat de klachten die je hebt iets zeggen over jou. Het lichaam is aan het vertellen wat er op een dieper niveau, emotioneel en/of psychologisch, aan de hand is.

 

Door te kijken naar de symboliek van jouw ziekte of van een klacht die telkens terugkeert, krijg je inzicht in wat nodig is om weer beter te worden.

 

Heb je bijvoorbeeld last van je schouders, rug of knie? In deze Emotionele Pain Chart kun je opzoeken wat die klacht jou probeert te zeggen.

 

Emotional pain charts

 

 

De meeste lichamelijke klachten zijn vaak uitingen van niet gevoelde, emotionele pijn. Wat we niet durven te voelen of toe te laten heeft de neiging zich vast te gaan zetten. Er ontstaat een blokkade. Als dit maar lang genoeg wordt onderdrukt en genegeerd, uit zich dit in een ziekte, want de levensenergie kan niet meer vrijelijk stromen. Wat we dan dus ziekte noemen is `slechts’ vastzittende energie die al lange tijd geen aandacht heeft gekregen. Het lichaam heeft ingegrepen om onze aandacht te vestigen op wat emotioneel of psychisch aan de orde is.

 

Een vrouw voelde zich gevangen in haar leven en alle verplichtingen. Zij wilde het liefst totaal breken met de beknellende situatie in haar leven, gaan scheiden, maar ze had er geen moed voor. Op die manier bleef zij frustratie, boosheid en weerstand opbouwen. Op een bepaald moment verloor zij haar evenwicht op de trap en viel zij naar beneden en brak haar been. Hierdoor kon zij ‘letterlijk’ niet langer ‘verder gaan’. Haar onderbewustzijn had een manier gevonden om een beknellende situatie abrupt af te breken. Haar lichaam liet zien wat zij bewust niet durfde loslaten…

 

 

Meer lezen? Boekentip:
1001004008504272

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280