Menu

DIY Voetreflexologie: op blote voeten lopen

12 augustus 2019  |  Blog

Al duizenden jaren loopt de mens op blote voeten of minimalistische schoenen. Met maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, bijeengehouden door 107 banden en 19 spieren, is de voet gebouwd om op elk oppervlakte te kunnen lopen. Tijd dus om de schoenen uit te schoppen en dit ingenieuze onderdeel…

Lees meer

Indruk en ervaring met voetreflexologie

4 september 2018  |  Blog

In januari heeft er een groot klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden in Nederland onder cliënten die in behandeling zijn bij een voetreflexoloog van de beroepsvereniging VNRT.
540 cliënten hebben de praktijkruimte, informatievoorziening, de behandeling, de therapeut en algemene indruk beoordeeld. Wat is hun indruk en ervaring?

De schaal die gebruikt is om te scoren is:…

Lees meer

REDUCE PDS helpt mensen met Prikkelbare Darmsyndroom (PDS)

31 mei 2018  |  Blog

Wanneer je na onderzoeken de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) krijgt, ben je misschien blij dat er niets ernstigs aan de hand is. Maar daarmee zijn je klachten niet weg. Veel mensen met PDS voelen zich niet begrepen als ze te horen krijgen “dat ze er mee moeten leven”. Want…

Lees meer

Nieuwsbrief

3 januari 2018  |  Blog

Klik hieronder voor mijn nieuwsbrief met een nieuwjaarswens voor jou!

Nieuwjaarswens voor 2018: KLEUR JE DAG

DIY Babyreflexologie…7 tips die je zelf kan doen

19 november 2017  |  Blog

Als baby’s zich niet lekker voelen, uiten ze dit vaak door te gaan huilen. Maar wat is er dan aan de hand? Zijn het darmkrampjes, het doorkomen van de tandjes, een beginnende verkoudheid of een oorontsteking?
Ten alle tijden is het belangrijk om naar de huisarts te gaan wanneer je het…

Lees meer

Hoe een voetreflex kaart het lichaam stimuleert zichzelf te genezen

21 augustus 2017  |  Blog

Een voetreflexologie kaart is de basis van voetreflexologie. Bij vrijwel iedere voetreflextherapeut hangt de kaart aan de muur of staat op de website. Alhoewel je vaak leest dat voetreflexologie al zo’n 3000 jaar oude wetenschap is, zijn de kaarten waarmee wij vandaag de dag werken pas een eeuw oud Ze…

Lees meer

Vijf voordelen van Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

24 april 2017  |  Blog

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap doet je op allerlei manieren goed. Niet alleen helpt het om de hormonen in balans te houden. Ook helpt het om allerlei typische kwaaltjes van de zwangerschap te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.
Kortom, dit zijn de top 5 voordelen om regelmatig naar de voetreflexoloog te…

Lees meer

Zes redenen waarom Voetreflexologie zo gezond is

9 januari 2017  |  Blog

Hmmm…heerlijk toch, een voetreflexmassage. Liggend onder een dekentje je voeten laten masseren: er wordt gekneed, zacht gedrukt en met olie lange streken gemaakt. Je zakt helemaal weg in een diepe ontspanning. Je lichaam ontspant zich en je geest komt tot rust.
Maar weet je dat een voetreflexbehandeling nog meer weldadige…

Lees meer

Voetreflexologie helpt bij menstruatieklachten

31 oktober 2016  |  Blog

In een wetenschappelijk onderzoek* onder 68 studenten in de leeftijd van 18 tot 25 jaar is het aangetoond: voetreflexologie heeft een positief effect op menstruatieklachten. In vergelijking met de pijnstiller Ibuprofen is voetreflexologie net zo effectief in de vermindering van pijnlijke krampen. Voetreflexologie heeft echter 2 voordelen ten opzichte van…

Lees meer

Voetreflexologie bij Multiple Sclerose

19 september 2016  |  Blog

Deze week, van 19 tot en met 25 september 2016 is het de Internationale Week van de Reflexologie. In Nederland wordt in deze themaweek aandacht gegeven aan Multiple Sclerose (MS). Met dit artikel wil ik deze ziekte nader belichten en de meerwaarde van voetreflexologie bij MS laten zien.

 
Wat is Multiple…

Lees meer

Adresgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

Geregistreerd therapeut

VNRT en RBCZ

Social Media

 
Website door Silverfish | 2018