Menu

Spanning en burn out

Voetreflexologie bij spanning en burn out

Spanning is heel gezond. Het houd je alert en klaar voor actie. Spanning helpt je om goed te presteren, omdat je alert en geconcentreerd bent. Het zorgt dat je veel kan doen in weinig tijd.

 

Chronische spanning of stress is daarentegen niet gezond. Daar kun je ziek van worden, omdat je lichaam niet meer kan herstellen.

 

Voetreflexologie helpt je bij het herstel en geeft de broodnodige ontspanning.

 

Stress symptomen

Slapeloosheid, oververmoeidheid, slechte concentratie, pijn en verkramping in nek en schouders, angst, buikpijn en hoofdpijn zijn zomaar wat symptomen die duiden op teveel stress en spanning. Duurt het maar lang genoeg en neem je onvoldoende rust, dan kan je overspannen raken of een burn out krijgen.

 

Symptomen van een burn out

Een burn out is het volledig fysiek en emotioneel opgebrand zijn. Dit zijn de 5 meest voorkomende symptomen van burn out:

  1. Een van de belangrijkste symptomen van een burn out is geen energie of zin hebben ook maar iets te doen. Je voelt je lusteloos en komt tot niets. Je hebt geen zin om te werken of leuke dingen te doen, zoals sporten, uit eten gaan of spelen met je kinderen.
  2. Veel piekeren en slecht slapen zijn symptomen van een burn out. Je kunt niet stoppen met denken aan je werk en wat er mis kan gaan, en hebt last van spanning en stress over wat je allemaal nog moet doen. Hierdoor slaap je slechter, waardoor je steeds vermoeider wordt. Het lukt je niet om deze gedachtes te stoppen.
  3. Een lage weerstand tegen ziektes wijst op een chronische overbelasting en is dus een symptoom van een burn out. Steeds weer verkouden, grieperig zijn, hoofdpijn en buikpijn komen daarom regelmatig voor bij een burn out.
  4. Overgevoelig voor prikkels. Je voelt je snel geiriteerd en wordt sneller boos dan je van jezelf gewend bent. Het gevoel dat alles teveel is, is een symptoom van een burn out.
  5. Onverschillig en onzeker zijn. Minder betrokken en interesse hebben in je werk of gezin is een symptoom van een burn out.

Of je nu symptomen van stress en spanning hebt of in een burn out zit, voetreflexologie en kruidentherapie kunnen je helpen bij het herstel. De behandelingen gaan hand in hand met het ontdekken hoe de eigen draagkracht versterkt kan worden en hoe datgene wat je stress en spanning geeft verminderd kan worden. Het doel is om je beter in je lijf te laten voelen en weer om te kunnen gaan met dagelijkse gezonde spanning.

 

Lees meer over mij en de ervaringen van anderen.

 

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280