Menu

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Symptomen Prikkelbare Darm Syndroom

Maagpijn, zure oprispingen, buikpijn, opgeblazen buik, diarree, obstipatie. Het zijn veel voorkomende klachten van de spijsvertering die een behoorlijke invloed op je leven kunnen hebben.

Een veel voorkomende aandoening is het prikkelbare darm syndroom ofwel PDS. Zo’n 8 tot 20% van de mensen zou hier aan lijden. De symptomen van prikkelbare darm syndroom zijn onder andere zeurende, krampende of stekende buikpijn, dan weer diarree, dan weer obstipatie, moeheid, opgeblazen buik en winderigheid.

 

Op internet is genoeg te vinden wat je aan prikkelbare darm syndroom kunt doen. Veel vezels eten, rauw eten, glutenvrij eten, probiotica slikken, geen zuivel gebruiken… maar wat werkt nu echt voor jou?

 

Voetreflexologie bij Prikkelbare Darm Syndroom

Voetreflexologie helpt de symptomen van prikkelbare darm syndroom te verlichten, zodat je jezelf weer beter in je lijf gaat voelen. Door drukpuntmassage van de reflexgebieden van de voet wordt de doorstroming van het hele lichaam bevorderd. Het is een veilige en natuurlijke alternatieve geneeswijzen, waarbij jouw zelfherstellend vermogen gestimuleerd wordt, wat als voordeel heeft dat jouw lichaam daadwerkelijk gaat opruimen en genezen wat nodig is om je weer goed te voelen.

 

Kruidentherapie

 

Daarnaast combineer ik voetreflexologie met Chinese kruidentherapie. Volgens de Chinese geneeskunde is het onderliggend patroon van PDS een zwakte in Maag/Milt (volgens de Chinese geneeskunde zijn dit de 2 organen van de spijsvertering) en een onbalans in de Lever. Met kruiden kunnen deze onbalansen en tekorten hersteld worden, waardoor bijvoorbeeld buikpijn vermindert, ontlasting verbetert en misselijkheid verdwijnt.

 

Lees meer over mij en de ervaringen van anderen.

 

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280