Menu

Voetreflexologie

Voetreflexologie (voetreflex of reflexzonetherapie) is een natuurlijke therapie. Een alternatieve geneeswijzen die ervan uitgaat dat organen en andere delen van het lichaam in verbinding staan met punten op handen, voeten en oren. Als je ziek of uit balans bent, dan zijn blokkades in deze reflexgebieden te vinden. Deze zijn gevoelig of zelfs pijnlijk als ik daar druk op uitoefen. Ook de stroming van Qi (energie) door de meridianen op de voeten kan verstoord zijn.

 

Massage

Deze vorm van alternatieve geneeswijzen is effectief om deze blokkades op te sporen en met massagetechnieken op te ruimen. Dat doe ik door harde bulten of korreltjes die ik voel net zo lang te masseren totdat het gebied weer zacht is of de pijnlijkheid afneemt. Als dat gebeurt dan komt de energiestroom weer op gang en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

 

“Wat ik grappig vond om te ontdekken is hoe de verschillende delen van mijn voet met mijn lichaam (en geest!) corresponderen. Zelfs als ik niets had gezegd wist Carolien precies de probleem punten aan te wijzen. Ze heeft een rustige energie en voelt ook aan of je behoefte hebt om wat te praten of om in stilte de behandeling te ondergaan. Ze geeft toelichting als je erom vraagt (ik ben erg nieuwsgierig) en geeft ook op het gebied van voeding en ontspanningsoefeningen goede tips.”


Alternatieve geneeswijzen

Deze vorm van alternatieve geneeswijzen helpt bij o.a. spanning, stress en herstel na burn out, nek-, rug- en schouderklachten, oververmoeidheid, slaapproblemen, depressie, hoofdpijn, prikkelbare darm syndroom, hormoonklachten en problemen tijdens de zwangerschap.
Ook als je geen specifieke klachten hebt, is voetreflexologie aan te raden. De voetreflexmassage stimuleert, ruimt op, doorbloedt, ontspant en vitaliseert! Het is daarom ook uitstekend preventief in te zetten.

 

“Zelf als het geen noodzaak is… Deze verwennerij mag je jezelf best af en toe gunnen.

voetreflexologie menstruatieklachten

Het proberen waard

 

  • Het helpt pijn en klachten te verlichten, zodat je weer kunt genieten van het leven en je weer energie hebt om te doen wat je wilt.
  • De voetreflexmassage heeft direct een ontspannende werking, zodat je beter kunt slapen en je meer energie hebt.
  • Het is een veilige en natuurlijke alternatieve geneeswijzen, waarbij jouw zelfherstellend vermogen gestimuleerd wordt. Hierdoor gaat je lichaam zelf aan de slag om daadwerkelijk op te ruimen en te genezen.
  • Als je geen klachten hebt, werkt voetreflexologie preventief.
  • Het is goed voor zowel lichaam als geest. Je kunt je leven echt veranderen en de kwaliteit ervan verbeteren, zodat je jezelf goed voelt en blijft voelen.
  • Het helpt bij veel klachten, zoals stress, oververmoeidheid, prikkelbare darm syndroom, slapeloosheid, hormoon gerelateerde klachten (b.v. de overgang), zwangerschapswens – en klachten, pijnlijke spieren of gewrichten.
  • Het maakt niet uit met welke klacht je komt, er is voor iedereen een weg naar meer energie en je goed voelen.

 

“Wat ik fijn vind aan de voetreflexologie is dat ik volledig kan ontspannen. Dat is op zich heel bijzonder voor mij want ik hou altijd mijn schouders of heupen onder spanning. Heerlijk relaxed en volledig geaard stap je dan weer de deur uit.”

 

Soms is het ook nodig om aanpassingen in je leefstijl aan te brengen, zoals goede voeding, voldoende beweging, een juiste ademhaling en voldoende (nacht-)rust of ontspanning. Ik kan je hierin adviseren en helpen.

 

Lees meer over mij en de behandelingen die ik geef.

 

Praktijkgegevens

Florisstraat 5, 4811 PW, Breda

06 22 86 96 74

info@carolienrijnkels.nl

 

Social Media

 

Algemene voorwaarden

KvK nummer 61567280